O konieczności i skuteczności stosowania antyoksydantów u sportowców
Przydatność markerów biochemicznych w ocenie monitoringu wysiłku fizycznego
Zachowania konsumenta na rynku tłuszczów stołowych
Współczesne trendy w produkcji tłuszczów stołowych
Sposób żywienia a wybrane wskaźniki stanu odżywienia osób w wieku podeszłym
Realizacja zapotrzebowania na wybrane witaminy i składniki mineralne w diecie młodzieży
Tolerancja wysiłkowa dziewcząt z bocznym skrzywieniem kręgosłupa w porównaniu z grupą zdrową
Budowa somatyczna, zdolności motoryczne i położenie środka ciężkości ciała chłopców w wieku 7-14 lat
Zainteresowania aktywnością ruchową chłopców I klas liceum ogólnokształcącego w latach 1995-1999
Aktywność fizyczna a masa ciała i jej skład u młodzieży w wieku 0d 16 do 19 lat
Z badań nad stanem podstawowej wydolności fizycznej dzieci z zagłębia miedziowego
Wpływ kadmu i wysiłku fizycznego na wybrane markery w tkankach szczura.
I. Metalotioneina
Rola żywienia w zapobieganiu osteoporozie
Profilaktyka i leczenie mikrointoksykacji ołowiowej u dzieci legnickich
Otłuszczenie ciała a sprawność motoryczna młodzieży w okresie pokwitania
Problemy integracji społecznej na Węgrzech – dewiacje – wybrane uzależnienia*
Nowa – współczesna koncepcja wyposażenia rekreacyjnych placów zabaw dla dzieci
Ocena skuteczności kompleksowego leczenia otyłości kobiet w sanatorium
Ocena skuteczności zajęć odchudzających przy pomocy wybranych wskaźników antropometrycznych
Poziom sprawności i aktywności fizycznej a zdrowie
Możliwości kształtowania zdolności motorycznych przez taniec współczesny
Korzyści ze stosowania zbilansowanej diety i aktywności ruchowej u ludzi w wieku podeszłym
Ocena preferencji pokarmowych ludzi w wieku podeszłym mieszkających w domach pomocy społecznej
Dystrybucja tłuszczu podskórnego u studentów wrocławskiej akademii wychowania fizycznego